8 Haziran 2010 Salı

IMKB Sağlam Duruyor

Cuma günkü 3.15%'lik Dow düşüşünden sonra dün IMKB'de de benzer sertlikte bir hareket bekliyordum, yanıldım. Açılışta çok kısa bir süre -2.50% görse de günü -0.56% düşüşle 54.307 puandan kapattı. Nedeni çok belli değil, herkes başka bir şey söylüyor.

En çok söylenenlerden birisi "mali kural + not arttırımı" sebebiyle IMKB'nin önümüzdeki günlerde dış borsalardan pozitif yönde ayrışacağı... Not arttırımı gerçekleşirse şahane olur elbette, fakat bu not arttırımının bu kadar bilinmesi korkutuyor beni. Bundan önceki not arttırımında kimsenin hiçbir şeyden haberi yoktu, bir kaç insider dışında. IMKB 3.50% yükseldi, ertesi gün not arttırımı haberi geldi. 4% daha yükseldi. Peki bu sefer niye herkesin haberi var?

Şu an işler gerçekten çok karışık, dün akşam Dow yine 1.15% ekside kapattı. IMKB'nin sağlam durup durmayacağı asıl bugün belli olacak. Dün + bugün birleşerek çok sert bir düşüş yaşatabilir bize. Öte yandan bugün de sağlam durursa alışa geçebilirim, sonuçta dış borsalar bu kadar kötüyken 2 gün dayanabilmek, yükseliş göstergesidir bence.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder