30 Temmuz 2010 Cuma

Sanko Menkul Vob Hesabı

Hatırlarsınız, uzun süre vob için aracı kurum aramış, sonunda Sanko Menkul'de hesap açmıştım. Bir kaç gündür bu kurum aracılığıyla işlem yapıyorum ve şimdilik çok memnunum.

Öncelikle onbinde 2 komisyon oranı ile cezbediyor. İş yatırım'da bunun 5 katını ödüyordum. Kontrat başına 1.5 lira nere, 7.5 lira nere...

Trade programı da gayet basit ve kullanışlı. Teknolojiyle pek haşır neşir olmayan kullanıcılar bile rahatlıkla kullanabilir sanırım.

Şimdiye kadar işlemlerimle ilgili hiçbir problem olmadı, trader hata vermedi, tüm emirlerim anında gerçekleştirildi.

Ayrıca bir yenilik de var (diğer kurumlarda var mı bilmiyorum ama İş Yatırım'da yoktu) Vob'da en yakın vadeli endeks 30 kontratının takas bilgilerini de alan-satan kurum adı ile birlikte anlık olarak takip edebiliyorsunuz.

Sonuç olarak, şimdilik gayet memnunum Sanko'dan, umarım aynı çizgide devam ederler...

8 yorum:

  1. sanko dan hesap açmak oldukça zor. komisyon oranlarını öğrenmek için mail attım, cevap bile vermediler. hesap açmak için başvurmak istediğimde ise sadece benden bilgilerimi talep eden web sayfasıyla karşılaştım. bilgilerimi bıraktım bana ulaşılsın diye ne arayan oldu ne de soran. fırsat bulursam suadiyedeki ofislerinden hesap açmaya çalışıcam.

    özetle ters bir durumda firma çalışanlarından destek alıp alamayacağımız muğlak gözüküyor. burak gerçek'in günlük yorumlarından takibettiğim kadar sanko menkul özellikle VOB işlemlerinde çalışılmaya değer bir aracı kurum. tabi hesap açtırabilirseniz :)

    YanıtlaSil
  2. çok ilginç, bense en ufak bir problem yaşamadım.

    Şu şekilde açtırdım ben; Sanko'nun ana sayfasında "Vob komisyon oranları için beni arayın" adlı bir bölüm var. Oraya telefon numaramı yazdım. Ertesi gün Burak Gerçek aradı, bilgi aldım, sonra bana sözleşmeyi yolladı, gerekli yerleri imzaladım, bir kaç belge ekledim, geri gönderdim ve 2-3 gün içinde hesabım açıldı.

    Belki aynı yöntemi denerseniz daha kolay olur. Gerçi İstanbul'da yaşıyorsanız yüz yüze halletmek hem daha kolay, hem daha güvenli olacaktır bence. Ben Ankara'da yaşadığım için bu yöntemle açtırdım hesabımı. Ankara'da şubelerinin bulunmamasını da bir eksi puan olarak yazmıştım Sanko'nun hanesine.

    YanıtlaSil
  3. şırnak'tan hesap açmaya kalktım. gedik yatırımdan hesabım vardı hesabımı açarken ne imza sirküsünün noter onayı nede büfus cüzdanının noter onayını istediler. sanko bu belgeler içi hem 40 tl noter parası ödedim hemde notere gidebilmek için boş vakit bulmam 1 haftamı aldı. 1 hafta sonu sözleme ve noter onaylı belgerimi hazırladım bir hata yapıp kargomu ptt kargo ile gönderdim 8 günün akşamı kargo sankoya ulaştı. 15 gün sonra sözeleşmeyi göndermeyi başarmıştım ama bu seferde şifrenin kargo ile geleceği gerçeği beni kahretti. neyse mng kargo ile parolam 3 gün içinde geldi. ettimi 18 gün kargodan şifremin gelmesi hevesiyle paketi açtım o ne kullanıcı adı ve parola var ee şifre nerde kurye ile ayrı olarak gelecekmiş. 1 haftadır kurye bekliyorum belkide gelmez. hem doğal şartlar hemde sankonun bu ilginç yöntemleri yüzünden hesabımı 1 aydan önce açabileceğimi zannetmiyorum. birşey yaparken sadece istanbulda yaşayanları değil tüm türkiyede yaşayanları düşünerek yapmak gerek diye düşünüyorum. sonuçta şifre telefondan söylenebilir noter onayı olmadan bu işlemler yapılabilirdi. sonuçta gedik yatırımda böyle şeyler yoktu.

    YanıtlaSil
  4. tam 1 ayda şifrem geldi. fakat oda ne defalarca söylememe rağmen tradeexpress şifrem gelmemiş neymiş ilk önce işlem performansımı deneyeceklermiş. denemek için ben programsız nasıl para yatırayım dedim. şifreyi göndereceğiz dediler 2 aya ulaştık hayırlısıyla bu hafta gelecek kargodaymış

    YanıtlaSil
  5. garanti bankası yatırım hesabından altı aylık 35 tl hesap ücreti + komisyon alıyor sanko gayrimenkule yatırım hesabı için numaramı bıraktım ertesi gün aradılar herhangi hesap ücreti kesilmiyormuş fakat hesap açtırması çok çetrefilli tacirlerde belgeleri imzalayıp göndermeniz yeterli ama sanko noterden istiyor otuz sayfa sözleşme hepsi mi notere tastiklenecek bilmiyorum konya'dayım buda masraf sırf bu yüzden açtırmayı erteliyorum bankasya bizim gayrimenkul ile çalışıyormuş fakat alım satım çok sorunlu zaten goltr nin gr altın fonunu almak için açtırmak istemiştim bu duruma sanko umarım kolaylık sağlar..

    YanıtlaSil
  6. Bildiğim kadarıyla sözleşmeyi notere onaylatmanız gerekmiyor. En azından ben açtırdığımda gerekmiyordu. Kendim bütün sayfaları imzaladım, sonra Sanko Menkul'deki müşteri temsilcisine kargo ile yolladım.

    Noterde sadece nüfus cüzdanı fotokopisi ve imza sirküleri işlemlerini yaptırmıştım.

    YanıtlaSil
  7. Bahsettiğiniz konuları takip ediyoruz, size daha iyi yardımcı olabilmek için aynı zamanda bazı konularda sizi aydınlatabilmemiz için aşağıdaki telefondan bize ulaşabilirsiniz. Size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

    0 212 410 05 00

    SANKO MENKUL DEĞERLER A.Ş.

    YanıtlaSil
  8. Yukarıda on yıl önce hesap açtırırken yazmısım zaman su gibi gecmiş su an halen sanko kullanıyorum komisyon oranı çok iyi memnunum..

    YanıtlaSil