5 Temmuz 2010 Pazartesi

IMKB Nereye Gider? 05/07/2010

IMKB'nin gözünü yukarı diktiğini düşünüyorum. Dünya borsaları çelme takmasaydı çoktan yeni zirvelere gelmiştik bence, ama son 2-3 gündür onlar da engelleyemiyorlar IMKB'deki yükselişi.

Gösterge tahvilin getirisi her gün 8 bp düşüyor. Şu an %8.50'den işlem görüyor. Enflasyon verisi iyi geldi, parite 1.25'i geçti, altın $1200 civarında. Bunların hepsi oldukça olumlu rakamlar.

Anayasa mahkemesinin referandum kararı önümüze bir set çekebilir ama ben bunun da çok dayanamayacağını düşünüyorum. Olumsuz bir karar çıkması halinde 1-2 günlük bir düşüşün ardından tekrar ana trende dönülecektir. Kapatma davaları görmüş bir endeksin referandum iptaliyle çökmesi muhtemel görünmüyor. Gösterge tahvildeki bir kaç günlük ralli bu görüşümde etkili oldu. Büyük bir siyasi belirsizlik, tahvillerde düşüşe yol açabilirdi, ama piyasadan henüz bu yönde bir hareket görmedik.

Biraz önce 70.625 maliyetle uzun pozisyon açtım.

Burada yazılanlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Tekrar hatırlatmak istedim.

5 yorum:

  1. Az önce ufak bir zararla kapattım pozisyonu. IMKB'nin yükseleceğini düşünsem de bu aralar akşamları açık pozisyon tutmak istemiyorum. Her an ters bir haber gelebilir. 70.225'den verdim kontratları.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Yoo, hiçbir ilgim yok bahsedilen siteyle. Haber verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Kaldırmaları için mail attım, bekliyorum şu an.

    YanıtlaSil
  4. Benim mail'ime de cevap gelmedi. Nereye şikayet ettiniz? Ben elimden geleni yapmaya hazırım hırsızlara karşı. Şikayet ettiğiniz yerleri buraya yazarsanız benzer durumlarla karşılaşan arkadaşlara da bir fikir vermiş oluruz.

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil