28 Temmuz 2010 Çarşamba

Borsa Nereye Gider? 28/07/2010

Bilmiyorum.

Uzun süredir yazacak bir şey bulamadım, borsanın rekordan rekora koşmasını izlemek, emin olmadığım fikirlerim hakkında yazmaktan daha kolay geldi.

Bu süre zarfında 3 kez borsanın önünü kesmeye çalıştım, ikisinde başarısız oldum. Tabii küçük pozisyonlarla yaptım bu denemeleri, stop-loss'larıma da sadık kalarak ufak zararlarla atlattım. Zaten bütün usta borsacılar böyle trendlerin dönüşünü yakalamaya çalışmamak gerektiğini, en ufak zamanlama hatasında hatırı sayılır meblağların kaybedilebileceğini söylerler. Ben de bizzat tecrübe ettim :)

Yarın nereye gideceğini düşünüyorum da, bana yukarı hareket daha olası görünüyor. Bugün gayet kötü gelen dayanıklı mallar verisine rağmen oldukça sağlam durdu İMKB. Sonuçta bu veriyi bahane ederek mal yıkılabilirdi, ama öyle olmadı. Son 5 dakikaya kadar "ha çöktü ha çökecek" diye bekledim ama piyasa yapıcılar hiç oralı olmayınca seans sonunda küçük bir uzun pozisyon açtım. Yarın sabah işler beklediğim gibi giderse ikiye katlamayı düşünüyorum.

Borsa yükselecek diyorum ama bu saatten sonra yükselecek diye yüklü miktarlarda hisse senedi almak çok saçma olur tabii ki. Bundan sonra yavaş yavaş çıkmayı düşünmek en mantıklısı. Gerçi benim kağıtların pek bir hareketi yok, beklemedeyiz. Bu aralar Turkcell dikkatimi çekiyor. Uzun süren düşüş trendi son bulmuş gibi görünüyor. 8.80'den kapandı bugün. Yükselişi büyük ihtimalle devam edecek ama dediğim gibi ben bu aralar hisse senedi almayı pek düşünmüyorum. Şu beklentiler, not arttırımları iyice belli olsun da..

Elimdekilere gelince, Akyo 1.70 gördüğü halde satmadım, eşeklik ettim resmen. 1.5x'lerde sürünür artık yine. Ki o 1.71'den döndüğü gün yaptığı hareket de hiç hoşuma gitmedi, aynı Jesse Livermore'un bahsettiği mal çıkış hareketlerine benziyordu.

Vob'da da işlem hacmimi iyice düşürdüm, küçük pozisyonlar alıyorum, rekor serisine girmiş bir borsanın ne yapacağı belli olmaz.

1 yorum:

  1. Pozisyonumu kapattığımı söylemek istedim. Sabah hareketini beğenmedim. 77.375'ten kapattım uzun pozisyonumu. Tahmin etmek yeterince zor, en azından doğru tahminlerde karı realize etmek gerek.

    YanıtlaSil