2 Mart 2011 Çarşamba

TSGYO'dan Çıktım

IMKB'nin durumunu görüyorsunuz. Düzeltme devam edecek gibi. Biraz önce elimdeki TSGYO'nun tamamını 0.81'den verdim. %11 civarı bir zararım oldu. Endekse göre az bile zarar ettim.

Merko'daki pozisyonumu koruyorum. Kağıt 2008 krizinin dibinde bile 1.20'den aşağı inmemiş. O yüzden çok düşeceğini sanmam. Ama TSGYO yeni şirket, büyük bir düzeltmede nereye kadar ineceği belli olmaz.

Selgd'nin 1/6'sını satmıştım hatırlarsanız. Keşke hepsini satsaydım. Tavan serisinden sonra bir de taban serisi yaptı, 0.35'te sabitlendi. Şu an onu da satmanın bir manası yok, belki de IMKB'nin endeksle korelasyonu en düşük kağıdıdır.

Bu kadar olumsuzluğun arasında dolar shortlarımın performansını da tahmin edebilirsiniz. Onları da her an kapatabilirim, işlem yaparsam yazmaya çalışırım.

Sonuç olarak, kötü yakalandım. "Erken emeklilik fonum" da hızla eriyor. Erken emeklilik fonu bir kaç aydır yaptığım kademeli hisse alımlarına verdiğim isim. Onları portföyüm içinde saymıyorum, çünkü takas etmiyorum. Yakında bu fonla ilgili de bir yazı yazarım.

Şu son 2 haftada hisse pozisyonundan kar eden varsa tebrik ederim. Saygılar:)

1 yorum:

  1. artık yazmıyorsunuz nedense yazılarınızı bekliyorum iyi çalışmalar...

    YanıtlaSil