5 Kasım 2010 Cuma

TSGYO

Birkaç haftadır aklımda bir gayrimenkul yatırım ortaklığına girme fikri vardı. Dün akşam kağıdı seçtim, TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı..

Mardin'den çıktım bu kağıdı alabilmek için. 7.62'den verdim. %1,6 gibi bir zararım oldu. Mardin kötü gelen 3. çeyrek bilançosundan fazla etkilenmedi. 7.52 civarına kadar indikten sonra yavaş yavaş toparlanıyor. Yoluna devam edebilir ama elimdeki 3 kağıttan birini satmak zorundaydım, Mardin'i seçtim.

TSKB gayrimenkul yatırım ortaklığı borsada yeni bir şirket. Tahta açıldığında bir kaç gün sert düşüşler yaşamış. Yaklaşık 5 aydır da 0.84-0.94 aralığında yatay seyrediyor. Kağıt net aktif değerinin oldukça altında işlem görüyor. MACD'deki uyumsuzluk da dikkatimi çekti ve %30 ağırlık, 0.91 maliyetle girdim.

Yatırım tavsiyesi değildir.

Eğer bu yazıyı borsagunlugu.blogspot.com adresi dışında bir yerden okuyorsanız, bir emek hırsızının sayfasındasınız demektir. Bu duruma alet olmak istemiyorsanız yazılarımı Borsa Günlüğü'nden takip edebilirsiniz.

4 yorum:

  1. mardin için teşekkürler. ekmeğini yedim.
    açıklamalarınız ve paylaşımınız çok güzel.
    sınavlarınızda ve yaşantınızda başarılarnızın artarak devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  2. İşinize yaradığına sevindim. Şu haber Mardin Çimento'yu uzun vadede çok cazip kılıyor:

    http://www.emlakkulisi.com/irak_3_milyon_konut_icin_turkleri_cagirdi_-52252.html

    YanıtlaSil
  3. merko önümüzdeki 2 çeyrekte şaşırtacak gibi nedersiniz? geçen haftalarda yaşanan sert çıkış ve inişten sonra artık emin emin ilerleyecek gibi. http://www.kap.gov.tr/YAY/Download/Bildirim/Ek/45049.pdf

    YanıtlaSil
  4. aynı fikirdeyim sayın Cucu. haber çok olumlu. yakın zamanda 1.5x'leri göreceğini umuyorum.

    beklediğimiz hareketi yapmasa bile yıl sonuna kadar bekleyebilirim. olası ters yönlü bir harekette de stop-loss'um 1.21.

    YanıtlaSil