24 Ocak 2011 Pazartesi

Güncel Munzam(Zorunlu) Karşılık Oranları

Merkez Bankası 24 Ocak 2011(bugün) munzam karşılık oranlarına ilişkin basın açıklamasını yaptı.

Oranlar şöyle:

Vadesiz Mevduatlar: %12, önceki: %8

Vadeli mevduatlar:

1 ay: %10, önceki %8
3 ay: %9 , önceki %7
6 ay: %7 , önceki %7
1 yıl: %6, önceki %6
> 1 yıl: %5

Açıklamaya göre piyasadan 9.8 Milyar TL likidite çekilmiş olacak. Son iki munzam karşılık değişikliğinde vadeye göre farklı oran verilmeye başlandı. Bunu, Merkez Bankası'nın, uzun vadeli mevduatı yaygınlaştırmaya çalışması olarak yorumlayabiliriz.

1 Ocak 2011 Cumartesi

Yeni Yılınız Kutlu Olsun

Merhabalar, uzun bir süredir yazamıyordum. Dönem sonu yaklaştıkça ödevler, sunumlar, projeler derken bir türlü fırsat bulamıyorum. Ama az kaldı:)

Hem yeni yılınızı kutlayayım, hem de portföyümün durumuna göz atayım bu yazıda. Kağıtlarımın performansından oldukça memnunum. Özellikle TSGYO aldığımdan beri endeksin kötü performans göstermesine rağmen (aldığımda 70.000'in üzerindeydi endeks)%3.3 primlendi. Ve ilerisi için de oldukça umutluyum bu kağıttan. Merko bir ara 1.45'e kadar tırmanmasına rağmen tutunamadı, yılı 1.30'dan kapattı. Maliyetim 1.29 bu kağıtta, onu da birkaç ay daha tutmayı düşünüyorum.

Başımın belası SELGD'da hala hiçbir hareketlenme yok. Er ya da geç 0,6-0,7'lere doğru bir hareket yapacak ama 5 yıl da sürebilir :) Herhangi bir nakit ihtiyacı olmazsa SELGD'dan da çıkmayı düşünmüyorum şimdilik. 0.32'den aşağı ineceğini sanmam.

Pazartesi günü derslerimin son haftası başlıyor, sonra da 2 hafta finallerim var, herhalde bu süre zarfında başka yazı yazamam. Görüşmek üzere.