23 Ekim 2010 Cumartesi

Gençlere Tavsiyeler

Ben vermiyorum tabii ki bu tavsiyeleri :)

Ekonomitürk'ün Editör'ü Ekonomistler Icin Programlama baslikli, faydali bir yazı yazmış.

Yazının etiketleri arasında gençlere tavsiyeler var, benzer bir çok yazıya bu etiketten ulaşmak mümkün.

21 Ekim 2010 Perşembe

Portföyüm 21/10/2010

Bugün nakitimin son dilimiyle de Mardin Çimento aldım. Şu an param kabaca eşit olarak 3 kağıda bölünmüş durumda. Merko Gıda, Selçuk Gıda ve Mardin.

Mardin almamın sebeplerinden biri son iki haftadır Oyak grubu çimento şirketlerinin hareketli olması. Ayrıca Mardin de uzun zamandır sabit duruyor, her an hareketlenebilir ve eğer hareket olursa bunun aşağı doğru olacağını sanmıyorum.

İkinci sebep: Yakın zamanda bedelsiz açıklayabilir, hemen her yıl Aralık ayında bedelsiz sermaye arttırımı yapar Mardin.

Ayrıca son günlerde hacimde de ufak ufak kıpırtılar oluyor. Bunları göz önünde bulundurarak bugün 7.75 maliyetle girdim kağıda.

Diğer kağıtlarla ilgili olarak, Merko Gıda 1.42'den kapandı bugün, %10 getirdi son iki haftada. Şimdilik satmayı düşünmüyorum, yarın biraz geri çekilmenin ardından pazartesi yoluna devam edecektir. Son kararımı pazartesi vereceğim. Tabii yarın aşağı ya da yukarı sert bir hareket olursa fikrimi değiştirebilirim.

Selçuk Gıda kısa borsa hayatımın en kötü kararı oldu maalesef. Hala hiçbir hareket yok, hatta her iki günde bir kademe düşüyor. 0.33'ten kapandı bugün, daha aşağı ineceğini sanmam ama yukarı çıkar mı derseniz, ondan da fazla ümitli değilim. Yeni bir haber gelmediği sürece 0.3-0.4 bandının dışına çıkmaz diye düşünüyorum.

Eğer bu yazıyı borsagunlugu.blogspot.com adresi dışında bir yerden okuyorsanız, bir emek hırsızının sayfasındasınız demektir. Bu duruma alet olmak istemiyorsanız yazılarımı Borsa Günlüğü'nden takip edebilirsiniz.

11 Ekim 2010 Pazartesi

Insider Trading

Ekonomitürk'ün editörünün yeni sitesi için:

Insider Monkey

7 Ekim 2010 Perşembe

Merko Gıda

Uzun bir aradan sonra tekrar işlem yapmaya karar verdim ve domates-salça alanında faaliyet gösteren Merko Gıda hisselerini 30% ağırlık vererek portföyüme ekledim. 1.29 maliyetle.

Ayrı kaldığımız sürede ne yaptığımdan da kısaca bahsedeyim.

Açıkçası hemen hemen hiç işlem yapmadım. Birkaç kez gün içi spekülatif pozisyon aldım o kadar. Endekse ilişkin korkularım asılsız çıktı ve bana pahalıya maloldu. Hatırlarsanız son bir kaç yazımda Turkcell'e dikkat çekmiştim. O sıralar 8.80 olan Turkcell, şu an 10.60'tan işlem görüyor. Aynı korkularım AKYO'dan da erken çıkmama sebep olmuştu.

Şu sıralar okula odaklanmış durumdayım. Bu dönem aldığım 7 dersi verince Ocak ayında okulum bitiyor. Oldukça yoğunum yani. Görüşmek üzere.

Eğer bu yazıyı borsagunlugu.blogspot.com adresi dışında bir yerden okuyorsanız, bir emek hırsızının sayfasındasınız demektir. Bu duruma alet olmak istemiyorsanız yazılarımı Borsa Günlüğü'nden takip edebilirsiniz.